Wat vind jij van de kaart en categorieën?

Beste Meenters,

Zoals je misschien weet, ontdekken we de commonswereld in Amsterdam en later ook Utrecht. En bouwen we een kaart om die wereld te laten zien. Zo kunnen mensen aansluiten bij initiatieven, commoners elkaar beter vinden en kunnen samenwerkingen worden gerealiseerd.

Hier zie je een voorlopige versie van de kaart. Behalve het ontwerp zie je ook 6 voorlopige categorieën die we hebben gekozen op basis van gesprekken met commoners, actieve burgers en hun initiatieven. Categorisering is lastig, zoals Jens eerder blogde, maar dit is een voorstel dat kan werken, denken we.

Initiatieven kunnen, is ons voorstel, in meerdere (max. 3) categorieën vallen. En wat je niet ziet, is dat we ook met tags willen werken die initiatieven zelf kunnen kiezen als ze zich op de kaart zetten, net als op sociale media gebruikelijk is. Zo kunnen commoners zelf kiezen hoe ze het liefst worden omschreven.

We horen graag feedback hierop onder deze post, of via info@demeent.eu of onze facebookpagina. We gaan nog een sessie organiseren om de kaart en een eventueel commonsregister met een brede groep commoners te bespreken.

One Reply to “Wat vind jij van de kaart en categorieën?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *