Recht op de Stad-festival

Op 14 april houden de Meent en de Piratenpartij Amsterdam samen met de bewoners van Amsterdam het Right to the City Festival. We vieren het recht van bewoners om de publieke ruimte samen vorm te geven en ‘bezetten’ daarom voor een dag het Haarlemmerplein. Doe je mee?


Steden horen gemaakt te worden door haar bewoners en niet door geld of macht! Daarom maken we het Haarlemmerplein deze dag een stukje mooier door Amsterdammers de ruimte te geven om het plein te ‘maken’. Heb je een idee voor een spel, workshop of kunstwerk? Stuur een berichtje en/of kom op 14 april naar onze jaknikkers van het Loket Participatie!!! Alles is welkom, als iedereen maar mee kan doen.

Met dit festival vestigen we de aandacht op de Commons, een maatschappelijk alternatief waarin groepen bewoners belangrijke zaken als stedelijke ruimte, voedsel, energie en kunst/cultuur zelf organiseren. Op 14 april is het Haarlemmerplein zelf een commons en geven we een voorproefje van hoe deze nieuwe economie eruit ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *